ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο μεγαλύτερος, ίσως, Έλληνας πολιτικός, γεννήθηκε στις Μουρνιές Χανίων της Κρήτης το 1864, πέθανε στο Παρίσι στις 18 Μαΐου του 1936 από εγκεφαλική συμφόρηση και θάφθηκε στο Ακρωτήρι Χανίων.


Οικογένεια Βενιζέλου

Το οικογενειακό του όνομα ήταν Κρεββατάς με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ειδικότερα από τη Σπάρτη και είχαν καταφύγει στη Μεγαλόνησο Κρήτη, μετά την επανάσταση του Ορλώφ.
Η οικογένεια του αγωνίστηκε για το Γένος και το 1821, ο πατέρας του Κυριάκος, πολέμησε στο Μοριά και μετά τον Αγώνα πολιτογραφήθηκε στο Άργος, υπηρέτησε έπειτα σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και τελικά, ξαναγυρνώντας στην πατρίδα του πήρε μέρος στην επανάσταση του 1866 και αναγκάστηκε να καταφύγει ως το 1874 στη Σύρο.

Σπουδές

Έμαθε τα πρώτα γράμματα στις Μουρνιές, συνέχισε στην Ελληνική Σχολή Χανίων, στο Λύκειο Αντωνιάδου στην Αθήνα και επέστρεψε στο Γυμνάσιο Χανίων από όπου αποφοίτησε. Στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και παίρνοντας το διδακτορικό του πτυχίο το 1886 ξαναγύρισε στην Κρήτη, όπου και αναδείχτηκε σε σπουδαίο δικηγόρο.

Πολιτική

Στράφηκε στην πολιτική και αγωνίστηκε με θάρρος για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του κρητικού λαού. Πήρε ενεργό μέρος στην επανάσταση του 1897, εξαιτίας των σφαγών που έκαναν οι Τούρκοι στα Χανιά και στο Ρέθυμνο και ως μέλος της επαναστατικής επιτροπής, απεύθυνε διακήρυξη προς τους ναυάρχους των ευρωπαϊκών δυνάμεων, που είχαν έδρα στην Κρήτη, στην οποία τόνιζε πως μοναδική λύση του κρητικού ζητήματος αποτελούσε η ένωση με την Ελλάδα.
Θερμός πατριώτης, επαναστάτης και ικανότατος πολιτικός, ανάλαβε να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο, εξέφρασε τις ιδέες της εποχής του και αναδείχτηκε σε μεγάλο ηγέτη. Εκδίδει την εφημερίδα "Λευκά Όρη" και το 1887 σε ηλικία 23 ετών εκλέγεται βουλευτής Κυδωνίας με την ομάδα των "Λευκορειτών" του κόμματος των Φιλελεύθερων - Εθνικοφρόνων.
Την ίδια θέση υποστήριξε και ως σύμβουλος "επί της δικαιοσύνης" του πρίγκιπα Γεωργίου, που είχε εγκατασταθεί στην Κρήτη ως ύπατος αρμοστής, ώσπου εξ αιτίας της πολιτικής του, ήρθε σε διάσταση με την ύπατη αρμοστεία και παραιτήθηκε.
Στις 10 Μαρτίου 1905 κήρυξε την επανάσταση του Θέρισου με σκοπό την ένωση με το Ελληνικό Βασίλειο σε ένα ελεύθερο και συνταγματικό κράτος. Ο πρίγκιπας Γεώργιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και τη θέση του πήρε, με έγκριση των Δυνάμεων, ο Αλέξανδρος Ζαΐμης και η επαναστατική συνέλευση κήρυξε στις 23 Μαρτίου 1905 την ένωση. Οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, οι οποίες ανέλαβαν να διευθετήσουν το θέμα, έθιξαν με τις ενέργειες τους τον πρίγκιπα Γεώργιο που παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 1906.
Η παραίτηση του πρίγκιπα, η άφιξη το 1906 του νέου αρμοστή και οι ογκώδεις λαϊκές συγκεντρώσεις στο πεδίο του Άρεως στα Χανιά που κηρύσσουν την ανεξαρτησία, κινούνται, από τον Βενιζέλο, ο οποίος της αρμοστίας Ζαΐμη διετέλεσε πρόεδρος της Κρητικής Βουλής και τον Οκτώβριο του 1908 η Κρητική Συνέλευση τον διόρισε υπουργό Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην πενταμελή επιτροπή.
Αργότερα γίνεται πρωθυπουργός της Κρήτης, όταν το 1910 η κρητική συνέλευση τον εξέλεξε ως πρόεδρό της και πρωθυπουργό της Κρητικής Πολιτείας.

Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Στο μεταξύ στην Αθήνα η Βουλή διαλύθηκε και προκηρύχτηκαν εκλογές, όμως ο Βενιζέλος αρνήθηκε να αναμειχτεί στα ελληνικά πράγματα, αλλά οι φίλοι του πρότειναν την υποψηφιότητά του, όπως και των συνεργατών του Μιχαλακόπουλου, Ζαβιτσιάνου, Εμμ. Μπενάκη κ.ά.
Οι εκλογές έγιναν στις 8 Αυγούστου 1910, και ενώ βρισκόταν στην Ελβετία, με την ομάδα του εκλέχτηκαν βουλευτές και ίδρυσαν το "Κόμμα Φιλελευθέρων". Η πρώτη του κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκς στις 6 Οκτωβρίου 1910, διέλυσε το κοινοβούλιο και όρισε νέες εκλογές Αναθεωρητικής Βουλής για τις 8 Νοεμβρίου, όπου το κόμμα του κυριάρχησε καθώς τα παλιά κόμματα δεν έλαβαν μέρος. Ανάμεσα στους νέους βουλευτές που αναδείχτηκαν υπήρχαν και μέλη της "Ομάδας Κοινωνιολόγων" του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, στην οποία οφείλονται τα πρώτα μέτρα για την προστασία των εργατών και των αγροτών.
Ύστερα από ένα μήνα άρχισε τις εργασίες η Αναθεωρητική Βουλή, αλλά η αναθεώρηση του συντάγματος γινόταν με βραδύ ρυθμό, επειδή η κυβέρνηση διέθετε πολύ μικρή πλειοψηφία. Γι` αυτό ο βασιλιάς, ύστερα από πρόταση του, διέλυσε εκ νέου τη Βουλή και του ανέθεσε τη διενέργεια εκλογών, που ανέδειξαν τη Β΄ Αναθεωρητική Βουλή, η οποία τέλειωσε το έργο της την 1η Ιουνίου 1911. Στο μεταξύ οι στρατιωτικοί, με το αίσθημα ότι παραγκωνίζονται από την πολιτική ζωή της χώρας, επιχείρησαν να ανατρέψουν την Κυβέρνηση, χωρίς επιτυχία όμως.
Στο σύνταγμα του 1911 υπήρχε άρθρο με το οποίο εξασφαλιζόταν η μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων και αποτέλεσε την αιτία της ανακούφισης του τόπου καθώς η αναστάτωση που προκαλούνταν από την εναλλαγή των κομμάτων ήταν μια από τις μεγαλύτερες πληγές για το Έθνος. Ακόμη περιλάμβανε άρθρα για την υποχρεωτική φοίτηση στη στοιχειώδη εκπαίδευση, την αποκατάσταση των ακτημόνων γεωργών κλπ.
Ύστερα από αυτό ο Βενιζέλος επιδόθηκε στην ανασυγκρότηση της διοίκησης και στην αναδιοργάνωση του στρατού και του στόλου. Έτσι, όταν άρχισαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, του 1912-1913, η Ελλάδα βρέθηκε ανασυγκροτημένη και ισχυρή και κατόρθωσε να απελευθερώσει τις βόρειες επαρχίες της και πολλά από τα νησιά της.
Διαβλέποντας τη βαθιά κατάσταση παρακμής της Οθωμανικής Τουρκίας ετοιμάζεται για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης Ελλάδας και απερίσπαστος αναδιοργανώνει τη χώρα, ενισχύει το στρατό και προγραμματίζει το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας προβλέποντας τις επερχόμενες εξελίξεις.

Βαλκανικοί Πόλεμοι

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι με τις συνθήκες του Λονδίνου και του Βουκουρεστίου, από τις 28 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 1913, διπλασιάζουν την Ελλάδα καθώς προσαρτήθηκαν παραχωρήθηκε η Θεσσαλονίκη και η Ανατολική Μακεδονία αλλά και η Νότια Ήπειρος. Ακόμη παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, στις 13 Φεβρουαρίου 1914, εκτός από τα Δωδεκάνησα, τα οποία παρέμειναν υπό Ιταλική κατοχή.
Στις εκλογές του Μαΐου του 1913 το κόμμα του θριαμβεύει, κάτι που αναμενόταν μετά τον θρίαμβο της πολιτικής του.
Όσον αφορά το πρόβλημα της Κρήτης, αμέσως μετά την κήρυξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου, η Ελλάδα αποδέχτηκε την ένωση και έστειλε ως πρώτο Έλληνα Γενικό Διοικητή το Στέφανο Δραγούμη. Μετά τη λήξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου η Ελλάδα ανακοίνωσε στις Μεγάλες Δυνάμεις ότι θεωρεί την Κρήτη ελληνικό έδαφος και η απόφασή της έγινε δεκτή.

Α' Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο Βενιζέλος πίστευε ότι η Ελλάδα, χώρα ναυτική, έπρεπε να βασιστεί στις δυτικές δυνάμεις και κυρίως στην Αγγλία, για να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα και θεωρούσε ότι δινόταν ίσως η τελευταία ευκαιρία για να πραγματοποιήσει την εθνική της ολοκλήρωση. Αντίθετα ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έτρεφε έντονα φιλογερμανικά αισθήματα, θαύμαζε το γερμανικό στρατοκρατικό πνεύμα και πίστευε στη νίκη της Γερμανίας.
Έτσι η κήρυξη του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου, έγινε αιτία διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο, καθώς ο Βενιζέλος υποστήριζε την ένταξη στο στρατόπεδο των Συμμάχων της Αντάντ και ο βασιλιάς την ουδετερότητα. Στις 21 Δεκεμβρίου 1915 ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε, όμως στις εκλογές που ακολούθησαν το κόμμα του νίκησε και σχημάτισε κυβέρνηση.
Διαφωνία προέκυψε σχετικά με την τήρηση των όρων της ελληνο-σερβικής συμφωνίας, όμως το ζήτημα αυτό γρήγορα προσπεράστηκε με την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Στρέιτ και την ανάληψη του υπουργείου από το Βενιζέλο. Η συμμαχική εκστρατεία στο Δαρδανέλια όξυνε τη διαφωνία, ο Βενιζέλος παραιτήθηκε και σχημάτισε κυβέρνηση ο Ζαΐμης και αργότερα ο Γούναρης. Ο τελευταίος ήταν εκπρόσωπος της αντιβενιζελικής παράταξης και ο Βενιζέλος από αντίδραση δημοσίευσε τα μυστικά υπομνήματά του στο βασιλιά και διακήρυξε ότι οποιαδήποτε αθέτηση των συμφωνιών από την πλευρά της Ελλάδας, θα ήταν καταστροφική. Αυτό στάθηκε η αφορμή πόλωσης ανάμεσα στις πλευρές Κωνσταντίνου-Βενιζέλου και παράλληλα ήταν η αρχή του εθνικού διχασμού.
Στις εκλογές ο Βενιζέλος κέρδισε την πλειοψηφία και ορκίστηκε Πρωθυπουργός, όμως διαφώνησε και πάλι με το βασιλιά, πράγμα που τον οδήγησε σε νέα παραίτηση. Στη συνέχεια ανέλαβαν την εξουσία προσωρινές ασταθείς κυβερνήσεις, η Βουλγαρία κατέλαβε το Ρούπελ και ο στρατηγός Σαράιγ ζήτησε ελευθερία κινήσεων στη Μακεδονία με σκοπό την αμυντική ασφάλεια των δυνάμεών του.
Η είσοδος της Βουλγαρίας στον πόλεμο και η επίθεσή της εναντίον της Σερβίας, με την οποία υπήρχε συνθήκη, τον υποχρέωσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και ήρθε σε νέα ρήξη με το βασιλιά, παραιτήθηκε εκ νέου και δεν πήρε μέρος, στις εκλογές γιατί θεώρησε τη διάλυση της Βουλής αντισυνταγματική. Στο μεταξύ, με πρόσχημα τη σωτηρία της Σερβίας, οι Σύμμαχοι αποβίβασαν στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη.

Διχασμός

Στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια της Αντάντ ξέσπασε στις 17 Αυγούστου 1916, διασπαστικό κίνημα με αποτέλεσμα η Ελληνική Κυβέρνηση να χάσει τον έλεγχο της κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα και οι βενιζελικοί με την υποστήριξη των Συμμάχων ίδρυσαν "Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης", την οποία διεύθυνε η τριανδρία Βενιζέλου, Π. Κουντουριώτη και Παναγιώτη Δαγκλή, η οποία ίδρυσε νέο κράτος, το οποίο περιλάμβανε τη Β Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.
Στην Αθήνα ο Σπυρίδων Λάμπρος σχημάτισε βασιλική κυβέρνηση στην Αθήνα και οι υποστηρικτές του με άκρατο φανατισμό "αναθεμάτισαν" το Βενιζέλο. Δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε η περίπτωση του ακέραιου υπουργού της Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Ελ. Βενιζέλου, Νικολάου Δημητρακοπούλου, που ήταν ο μόνος κατάλληλος να ισορροπήσει την κατάσταση καθώς το αυλικό περιβάλλον τον πολέμησε, γιατί διέκειτο κι αυτός φιλικά προς την Αντάντ.
Τότε η Κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης κήρυξε έκπτωτο το βασιλιά Κωνσταντίνο και η Αντάντ απέκλεισε με τον στόλο της τα ελληνικό εδάφη. Με την πτώση του τσαρικού καθεστώτος σημειώνονται αναπροσαρμογές στις γραμμές της Αντάντ και προκειμένου να ενισχυθεί ο συμμαχικός αγώνας κρίνεται αναγκαία η αποχώρηση του βασιλιά Κωνσταντίνου, τον οποίο οι Σύμμαχοι εξόρισαν το Μάιο του 1917 και έβαλαν στη θέση του το δευτερότοκο γιο του Αλέξανδρο και ο Βενιζέλος ξαναγύρισε στην Αθήνα, στις 14 Ιουνίου 1917, για να μπει στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων.
Συγκροτήθηκε και πάλι η Βουλή, η οποία είχε διαλυθεί στις 31 Μαΐου και ο ελληνικός στρατός οργάνωσε τις δυνάμεις του, για να αγωνιστεί μαζί με τους συμμάχους. Οι ελληνικές δυνάμεις έλαβαν μέρος στη μάχη του Σκρα, το καλοκαίρι του 1918, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του μακεδονικού μετώπου.

Συνθήκες

Με το τέλος του πολέμου πήρε μέρος στη διάσκεψη ειρήνης του Παρισιού και υπέγραψε τις συνθήκες Νεϊγί, στις 27 Νοεμβρίου 1919 και Σεβρών, στις 10 Αυγούστου 1920, με τις οποίες η Ελλάδα έφτανε μέχρι την Ανατολική Θράκη και τη Σμύρνη.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα (μετά την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών) γίνεται απόπειρα δολοφονίας του στο Παρίσι από δύο απότακτους φιλοβασιλικούς αξιωματικούς του Στρατού, στη Λιόν της Γαλλίας. Επέστρεψε στην Αθήνα στις 25 Αυγούστου 1920, όπου του έγινε πανηγυρική υποδοχή.
Όμως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1920 όταν το κόμμα του έχασε, αποσύρθηκε από την πολιτική και έφυγε για το Παρίσι. Στις εκλογές του 1923 πήρε πάλι μέρος, εκλέχτηκε βουλευτής και έγινε πρόεδρος της συνέλευσης και στη συνέχεια σχημάτισε κυβέρνηση, αλλά σε ένα μήνα παραιτήθηκε για λόγους υγείας και έφυγε πάλι για την Ευρώπη, όπου έμεινε από το 1924 μέχρι το 1928.
Στις εκλογές του 1928 ο Βενιζέλος πέτυχε συντριπτική πλειοψηφία, κερδίζοντας τις 225 από τις 250 έδρες. Με τη λήξη όμως τη τετραετίας ανέβηκε στην εξουσία το Λαϊκό Κόμμα του Παναγή Τσαλδάρη (1932). Το 1933 έγινε νέα δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Επακολούθησαν ταραχές, που κατέληξαν το 1935 στο αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα Πλαστήρα-Βενιζέλου, εμτά το οποίο αναχώρησε για τη Γαλλία, όπου πέθανε.

Μικρασιατική Εκστρατεία

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1920|1920 διαλύθηκε η Βουλή, και προκηρύχτηκαν εκλογές για την 1η Νοεμβρίου 1920 και τον ίδιο καιρό πέθανε ο βασιλιάς Αλέξανδρος. Σε αυτές τις εκλογές συγκέντρωσε την πλειοψηφία η αντιπολίτευση και ο Βενιζέλος έφυγε από την Ελλάδα. Η φιλοβασιλική παράταξη με κύριο εκφραστή της τον Άγγελο Βλάχο, που δημοσιεύει στην "Καθημερινή", άρθρο με τίτλο "Οίκαδε" ζητούσε να επανέλθουν πίσω στην πατρίδα οι στρατιώτες που πολεμούσαν συνεχώς επί 8 χρόνια και ο Βενιζέλος δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής, φεύγει στο εξωτερικό ενώ ο βασιλέας ξαναγύριζε στην Ελλάδα.
Το 1922 επέρχεται η Μικρασιάτικη Καταστροφή και οι προσπάθειες του για σύναψη ειρήνης με την Τουρκία κατέληξαν στη σύγκληση Συνδιάσκεψης, στη Λωζάνη της Ελβετίας, στην οποία έλαβαν μέρος η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία. Η συνδιάσκεψη αποφάσισε στις 24 Ιουλίου 1923 την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, με την οποία ορίστηκε ο Έβρος ως σύνορο με την Τουρκία, στην οποία παραχωρήθηκαν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και αποφασίστηκε η ανταλλαγή πληθυσμών.
Στις 2 Δεκεμβρίου 1923, με αποχή των φιλοβασιλικών, έγιναν νέες εκλογές, που κατέληξαν σε νίκη του κόμματος των φιλελευθέρων, μετά την οποία ο βασιλέας Γεώργιος Β' υποχρεώθηκε να αναχωρήσει στο εξωτερικό και αντιβασιλιάς ονομάστηκε ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης. Η νέα Βουλή συνήλθε πανηγυρικά στις 2 Ιανουαρίου 1924. Ακολουθεί περίοδος αναστάτωσης και πραξικόπημα του Πάγκαλου.

Ελληνοτουρκική φιλία

Το Μάιο του 1928 η Οικουμενική Κυβέρνηση, σπαρασσόμενη από εσωτερικές διαφορές και αντιμετωπίζοντας οικονομικό αδιέξοδο, παραιτήθηκε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, την εντολή σχηματισμού νέας Κυβέρνησης, την οποία σχημάτισε και προκήρυξε εκλογές που του έδωσαν και τη συντριπτική πλειοψηφία.
Η νέα Κυβέρνηση συγκρότησε Γερουσία και διενέργησε στις 21 Απριλίου 1929 νέες εκλογές, τις οποίες και κέρδισε. Άρχισε τότε μια τετραετία που οδήγησε σε διπλωματικές επιτυχίες, όπως η ομαλή διευθέτηση των διαφορών με την Ιταλία και την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Στον εσωτερικό τομέα ιδρύθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Αγροτική Τράπεζα, και το Ανώτατο Οικονομικό Συμβούλιο. Όμως ο αντίκτυπος της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που έγινε αισθητός στην Ελλάδα κυρίως από το 1932, κλόνισε την Κυβέρνηση, η οποία φαινόταν ως τότε σταθερή, ο Βενιζέλος παραιτήθηκε και σχηματίστηκε Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλ. Παπαναστασίου, ο οποίος εξήγγειλε μέτρα, που απέβλεπαν στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, αλλά δεν μπόρεσε να τα εφαρμόσει γιατί ανατράπηκε στη Βουλή και σχηματίστηκε νέα Κυβέρνηση Βενιζέλου, η οποία προκήρυξε εκλογές με το αναλογικό σύστημα για τις 25 Σεπτεμβρίου 1932.
Από τις εκλογές ποροέκυψε Κυβέρνηση Π. Τσαλδάρη - Γ. Κονδύλη - Ιωάν. Μεταξά με την ανοχή των Φιλελευθέρων, η οποία ανατράπηκε τον Ιανουάριο του 1933.
Στις 5 Μαρτίου 1933, μετά την εκλογική του ήττα ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα παραιτηθεί οριστικά.

Το πολιτικό τέλος

Ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν είχε ολοκληρωθεί, ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας οργάνωσε πραξικόπημα, έχοντας τη συναίνεση Βενιζέλου, το οποίο όμως απέτυχε.
Το Μάρτιο του 1933 σχηματίστηκε Κυβέρνηση από τον Τσαλδάρη και υπουργό στρατιωτικών το Γεώργιο Κονδύλη, η οποία στράφηκε κατά των αξιωματικών που είχαν λάβει μέρος στο κίνημα του Πλαστήρα, ενώ συγχρόνως υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά του Βενιζέλου, τον οποίο κατηγόρησαν ως ηθικό αυτουργό του κινήματος.
Ακολούθησαν, η φυγάδευση του Πλαστήρα στο εξωτερικό και η απόπειρα δολοφονίας που εκδηλώθηκε κατά του Ελ. Βενιζέλου, οι οποίες δηλητηρίασαν την πολιτική ατμόσφαιρα. Ο Ελ. Βενιζέλος αναχώρησε στην Κρήτη, ενώ η Κυβέρνηση, με νομοσχέδιο, τον Ιανουάριο του 1934, επιχείρησε να εκκαθαρίσει το στράτευμα από τους Βενιζελικούς αξιωματικούς και άρχισαν να προωθούνται Βασιλόφρονες αξιωματικοί και πολίτες σε νευραλγικές θέσεις στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στον κρατικό μηχανισμό.
Το κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935, εναντίον της Κυβέρνησης του Παναγή Τσαλδάρη, καταπνίγηκε χωρίς καμιά δυσκολία, από τον τότε υπουργό των Στρατιωτικών Γεώργιο Κονδύλη και επιτάχυνε την πορεία προς την παλινόρθωση του βασιλιά και την επικράτηση του Μεταξά.
Ο Βενιζέλος διέφυγε με το θωρηκτό Αβέρωφ, αρχικά στα Δωδεκάνησα και από εκεί στην Ιταλία και τελικά στο Παρίσι, ενώ καταδικάστηκε ερήμην τον Μάιο του 1935 σε θάνατο από το στρατοδικείο. Οι αντιβενιζελικοί κατάργησαν τη Γερουσία και διενέργησαν εκλογές στις 9 Ιουνίου 1935 με αποχή όλων των βενιζελικών κομμάτων, μετά οποίες οι βασιλόφρονες προσεταιρίστηκαν το Γ. Κονδύλη, ο οποίος ανέτρεψε στις 10 Οκτωβρίου 1935 την Κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη και με την βοήθεια του υποστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία, με διάταγμα κατάργησε το πολίτευμα της αβασίλευτης Δημοκρατίας και κάλεσε το βασιλιά Γεώργιο Β', επικυρώνοντας την απόφασή του με δημοψήφισμα στις 3 Νοεμβρίου 1935.

ΠΗΓΗ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com/ http://http://netgr.info/ http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Ανταλλακτικά online Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 - 210 9239148 - 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 2117700171 - 2117701241 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,SERVICE ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης SERVICE ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης | JAPAN SERVICE ανταλακτικα ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ Service ιαπωνικων αυτοκινητων ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,SERVICE ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | Subaru service Λαουταρης Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://echology.gr http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Περίεργα και Παράξενα - Παράξενα,Περίεργα,Μεταφυσικό,Ανεξήγητα Φαινόμενα,ΜυστήριαΠερίεργα και Παράξενα | Παράξενα,Περίεργα,Μεταφυσικό,Ανεξήγητα Φαινόμενα,Μυστήρια Φτιάχνω μόνος μου Βάπτιση - Γάμος Προσκλητήρια - Μπομπονιέρες - Διακοσμήσεις Γάμου - Βάπτισης ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ
  • Kατηγορίες
  • ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ Μυοκτονίες Αθήνα Απεντομώσεις Αθήνα Απολυμάνσεις Αθήνα Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις Αθήνα μυοκτονια Παπάγος μυοκτονια Πειραιάς μυοκτονια Πεντέλη μυοκτονια Πέραμα μυοκτονια Πέρδικα μυοκτονια Περιστέρι μυοκτονια Πετρούπολη μυοκτονια Πεύκη μυοκτονια Πικέρμι μυοκτονια Πολυδένδρι μυοκτονια Πόρος Τροιζηνίας μυοκτονια Πόρτο Ράφτη μυοκτονια Ποταμός Κυθήρων μυοκτονια Ραφήνα μυοκτονια Ροδόπολη Αττικής μυοκτονια Σαλαμίνα μυοκτονια Σαρωνίδα μυοκτονια Σελήνια μυοκτονια Σκάλα Ωρωπού μυοκτονια Σουβάλα μυοκτονια Σπάτα μυοκτονια Σπέτσες μυοκτονια Σταμάτα μυοκτονια Συκάμινο μυοκτονια Ταύρος μυοκτονια Ύδρα μυοκτονια Υμηττός μυοκτονια Φιλοθέη μυοκτονια Φυλή μυοκτονια Χαϊδάρι μυοκτονια Χαλάνδρι μυοκτονια Χαλκούτσι μυοκτονια Χαμολιά μυοκτονια Χολαργός μυοκτονια Ψυχικό μυοκτονια Ωρωπός μυοκτονια Κινέτα μυοκτονια Κόκκινο Λιμανάκι μυοκτονια Κορυδαλλός μυοκτονια Κορωπί μυοκτονια Κουβαράς μυοκτονια Κρυονέρι μυοκτονια Κύθηρα μυοκτονια Κυψέλη Αίγινας μυοκτονια Λαγονήσι μυοκτονια Λάκκα μυοκτονια Λαύριο μυοκτονια Λουτρόπυργος μυοκτονια Λυκόβρυση μυοκτονια Μαγούλα μυοκτονια Μάνδρα μυοκτονια Μαραθώνας μυοκτονια Μαρκόπουλο μυοκτονια Μαρούσι μυοκτονια Μάτι μυοκτονια Μέγαρα μυοκτονια Μέθανα μυοκτονια Μελίσσια μυοκτονια Μεσαγρός μυοκτονια Μεταμόρφωση μυοκτονια Μοσχάτο μυοκτονια Νέα Ερυθραία μυοκτονια Νέα Ιωνία μυοκτονια Νέα Μάκρη μυοκτονια Νέα Παλάτια μυοκτονια Νέα Πεντέλη μυοκτονια Νέα Πέραμος Αττικής μυοκτονια Νέα Πολιτεία μυοκτονια Νέα Σμύρνη μυοκτονια Νέα Φιλαδέλφεια μυοκτονια Νέα Χαλκηδόνα μυοκτονια Νέο Ηράκλειο μυοκτονια Νέο Ψυχικό μυοκτονια Νέος Βουτζάς μυοκτονια Νίκαια μυοκτονια Ντράφι μυοκτονια Παιανία μυοκτονια Παλαιά Φώκαια μυοκτονια Παλαιό Φάληρο μυοκτονια Παλλήνη μυοκτονια Παλούκια μυοκτονια Αιάντειο μυοκτονια Αιγάλεω μυοκτονια Αίγινα μυοκτονια Αλεποχώρι μυοκτονια Άλιμος μυοκτονια Αμπελάκια μυοκτονια Ανάβυσσος μυοκτονια Ανθούσα μυοκτονια Άνοιξη μυοκτονια Άνω Λιόσια μυοκτονια Άνω Νέα Παλάτια μυοκτονια Αργυρούπολη μυοκτονια Αρτέμιδα μυοκτονια Ασπρόπυργος μυοκτονια Αυλάκι μυοκτονια Αυλώνα μυοκτονια Αφίδνες μυοκτονια Αχαρνές μυοκτονια Βάρη μυοκτονια Βαρνάβας μυοκτονια Βίλια μυοκτονια Βούλα μυοκτονια Βουλιαγμένη μυοκτονια Βραυρώνα μυοκτονια Βριλήσσια μυοκτονια Βύρωνας μυοκτονια Γαλάζια Ακτή μυοκτονια Γαλατάς Αττικής μυοκτονια Γαλάτσι μυοκτονια Γέρακας μυοκτονια Γλυκά Νερά μυοκτονια Γλυφάδα μυοκτονια Γραμματικό μυοκτονια Δασκαλειό μυοκτονια Δάφνη μυοκτονια Διόνυσος μυοκτονια Δραπετσώνα μυοκτονια Δροσιά μυοκτονια Εκάλη μυοκτονια Ελευσίνα μυοκτονια Ελληνικό μυοκτονια Ερυθρές μυοκτονια Ζεφύρι μυοκτονια Ζούμπερι μυοκτονια Ζωγράφος μυοκτονια Ηλιούπολη μυοκτονια Θρακομακεδόνες μυοκτονια Θυμάρι μυοκτονια Ίλιον μυοκτονια Καισαριανή μυοκτονια Κάλαμος Αττικής μυοκτονια Καλέτζι μυοκτονια Καλλιθέα μυοκτονια Καλλιτεχνούπολη μυοκτονια Καλύβια Θορικού μυοκτονια Καματερό μυοκτονια Κάντζα μυοκτονια Καπανδρίτι μυοκτονια Κάτω Σούλι μυοκτονια Κερατέα μυοκτονια Κερατσίνι μυοκτονια Κηφισιά μυοκτονια αθήνα κέντρο μυοκτονια Αγία Βαρβάρα μυοκτονια Αγία Κυριακή μυοκτονια Αγία Μαρίνα Αίγινας μυοκτονια Αγία Μαρίνα Γραμματικού μυοκτονια Αγία Μαρίνα Κορωπίου μυοκτονια Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης μυοκτονια Αγία Παρασκευή μυοκτονια Άγιοι Ανάργυροι μυοκτονια Άγιοι Απόστολοι μυοκτονια Άγιος Δημήτριος μυοκτονια Άγιος Ιωάννης Ρέντης μυοκτονια Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου μυοκτονια Άγιος Νικόλαος Λούτσας μυοκτονια Άγιος Παντελεήμονας μυοκτονια Άγιος Σεραφείμ μυοκτονια Άγιος Στέφανος μυοκτονια Αθήνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Αρτέμιος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ Απολυμάνσεις ΧΟΛΑΡΓΟΥ Απολυμάνσεις ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ Απολυμάνσεις Άγιος Αρτέμιος Απολυμάνσεις ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Απολυμάνσεις Γέρακας Απολυμάνσεις Άρτεμη (Λούτσα) Απολυμάνσεις Καλύβια Θορικού Απολυμάνσεις Βάρη Απολυμάνσεις Νέα Μάκρη Απολυμάνσεις Παιανία Απολυμάνσεις Ραφήνα Απολυμάνσεις Μάνδρα Απολυμάνσεις Γλυκά Νερά Απολυμάνσεις ΠΑΠΑΓΟΥ Απολυμάνσεις ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Απολυμάνσεις ΝΙΚΑΙΑΣ Απολυμάνσεις ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Απολυμάνσεις ΡΕΝΤΗ Απολυμάνσεις ΤΑΥΡΟΥ Απολυμάνσεις ΑΙΓΑΛΕΩ Απολυμάνσεις ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Απολυμάνσεις ΝΕΑΣ ΧΑΛΗΔΟΝΟΣ Απολυμάνσεις ΑΝΟΙΞΗΣ Απολυμάνσεις ΔΡΟΣΙΑΣ Απολυμάνσεις ΠΕΥΚΗΣ Απολυμάνσεις ΣΤΑΜΑΤΑΣ Απολυμάνσεις ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Απολυμάνσεις ΔΙΟΝΥΣΟΥ Απολυμάνσεις ΒΥΡΩΝΑΣ Απολυμάνσεις ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Απολυμάνσεις ΨΥΧΙΚΟΥ Απολυμάνσεις ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Απολυμάνσεις ΑΝΘΟΥΣΑΣ Απολυμάνσεις ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Απολυμάνσεις ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Απολυμάνσεις ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Απολυμάνσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ Απολυμάνσεις Ν ΕΡΥΘΡΕΑΣ Απολυμάνσεις ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝΕΣ Απολυμάνσεις ΑΧΑΡΝΩΝ Απολυμάνσεις ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ Απολυμάνσεις ΙΛΙΟΝ Απολυμάνσεις ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ Απολυμάνσεις ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Απολυμάνσεις ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ Απολυμάνσεις ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Απολυμάνσεις ΚΙΝΕΤΑΣ Απολυμάνσεις ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΝ Απολυμάνσεις ΚΟΡΙΝΘΟΥ Απολυμάνσεις ΝΑΥΠΛΙΟΥ Απολυμάνσεις ΦΑΛΗΡΟΥ Απολυμάνσεις Ν ΣΜΥΡΝΗΣ Απολυμάνσεις Ν ΚΟΣΜΟΣ Απολυμάνσεις ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Απολυμάνσεις ΥΜΗΤΟΥ Απολυμάνσεις ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Απολυμάνσεις ΤΑΥΡΟΥ Απολυμάνσεις ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Απολυμάνσεις ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απολυμάνσεις ΔΑΦΝΗΣ Απολυμάνσεις ΚΑΛΑΜΑΚΙ Απολυμάνσεις ΑΛΙΜΟΣ Απολυμάνσεις ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Απολυμάνσεις ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Απολυμάνσεις ΜΑΝΔΡΑΣ Απολυμάνσεις ΜΕΓΑΡΑ Απολυμάνσεις ΚΕΡΑΤΕΑ Απολυμάνσεις ΚΩΡΟΠΙ Απολυμάνσεις ΛΑΥΡΙΟ Απολυμάνσεις ΣΠΑΤΑ Απολυμάνσεις ΑΝΑΒΥΣΟΣ Απολυμάνσεις ΣΑΡΩΝΙΔΑ Απολυμάνσεις ΒΑΡΗ Απολυμάνσεις ΒΟΥΛΑ Απολυμάνσεις ΓΛΥΦΑΔΑ Απολυμάνσεις ΕΛΛΗΝΙΚΟ Απολυμάνσεις ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Απολυμάνσεις ΑΥΛΩΝΑΣ Απολυμάνσεις ΑΥΛΙΔΑΣ Απολυμάνσεις ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ Απολυμάνσεις ΟΙΝΟΦΥΤΑ Απολυμάνσεις ΕΥΒΟΙΑ Απολυμάνσεις ΔΗΛΕΣΙ Απολυμάνσεις ΩΡΟΠΟΣ Απολυμάνσεις ΧΑΛΚΙΔΑ Απολυμάνσεις ΕΡΕΤΡΙΑ Απολυμάνσεις ΒΡΗΛΗΣΙΑ Απολυμάνσεις ΜΑΡΟΥΣΙ Απολυμάνσεις ΓΕΡΑΚΑΣ Απολυμάνσεις ΠΑΙΑΝΙΑ Απολυμάνσεις ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Απολυμάνσεις ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ Απολυμάνσεις Νίκαια Απολυμάνσεις Κερατσίνι Απολυμάνσεις Δραπετσώνα Απολυμάνσεις Άγιος Ιωάννης Ρέντης Απολυμάνσεις Πέραμα Απολυμάνσεις ΜΕΛΛΙΣΙΑ Απολυμάνσεις ΠΕΝΤΕΛΗ Απολυμάνσεις ΚΗΦΗΣΙΑ Απολυμάνσεις Ν ΜΑΚΡΗ Απολυμάνσεις ΡΑΦΗΝΑ Απολυμάνσεις ΣΠΑΤΑ Απολυμάνσεις ΠΙΚΕΡΜΙ Απολυμάνσεις ΑΡΤΕΜΙΔΑ Απολυμάνσεις Βύρωνας Απολυμάνσεις Υμηττός Απολυμάνσεις Δάφνη Απολυμάνσεις Νέα Σμύρνη Απολυμάνσεις Φάληρο Απολυμάνσεις Άγιος Δημήτριος Απολυμάνσεις Ηλιούπολη Απολυμάνσεις Αργυρούπολη Απολυμάνσεις Άλιμος Απολυμάνσεις Ελληνικό Απολυμάνσεις Γλυφάδα Απολυμάνσεις Βούλα Απολυμάνσεις Βουλιαγμένη Απολυμάνσεις Πειραιάς Απολυμάνσεις Κηφισιά Απολυμάνσεις Μελίσσια Απολυμάνσεις Νέα Ερυθραία Απολυμάνσεις Εκάλη Απολυμάνσεις Νέα Πεντέλη Απολυμάνσεις Πεντέλη Απολυμάνσεις Βριλήσσια Απολυμάνσεις Χαλάνδρι Απολυμάνσεις Αγία Παρασκευή Απολυμάνσεις Χολαργός Απολυμάνσεις Παπάγου Απολυμάνσεις Νέο Ψυχικό Απολυμάνσεις Παλαιό Ψυχικό Απολυμάνσεις Φιλοθέη Απολυμάνσεις Γαλάτσι Απολυμάνσεις Ζωγράφου Απολυμάνσεις Καισαριανή Απολυμάνσεις Αγία Βαρβάρα Απολυμάνσεις Χαϊδάρι Απολυμάνσεις Περιστέρι Απολυμάνσεις Πετρούπολη Απολυμάνσεις Ίλιον (Νέα Λιόσια) Απολυμάνσεις Καματερό Απολυμάνσεις Άγιοι Ανάργυροι Απολυμάνσεις Νέα Χαλκηδόνα Απολυμάνσεις Νέα Φιλαδέλφεια Απολυμάνσεις Νέα Ιωνία Απολυμάνσεις Νέο Ηράκλειο Απολυμάνσεις Μεταμόρφωση Απολυμάνσεις Λυκόβρυση Απολυμάνσεις Πεύκη Απολυμάνσεις Μαρούσι Απολυμάνσεις Αγία Σοφία Απολυμάνσεις Άγιος Βασίλειος Απολυμάνσεις Ευαγγελίστρια Απολυμάνσεις Ζέα (Πασαλιμάνι) Απολυμάνσεις Καμίνια Απολυμάνσεις Καστέλλα Απολυμάνσεις Μικρολίμανο Απολυμάνσεις Νέο Φάληρο Απολυμάνσεις Πειραϊκή Απολυμάνσεις Προφήτης Ηλίας Απολυμάνσεις Ρετσίνα Απολυμάνσεις Φρεαττύδα Απολυμάνσεις Χατζηκυριάκειο Απολυμάνσεις Καλλιθέα Απολυμάνσεις Μοσχάτο Απολυμάνσεις Ταύρος Απολυμάνσεις Αιγάλεω Απολυμάνσεις Παγκράτι Απολυμάνσεις Άνω Πατήσια Απολυμάνσεις Κάτω Πατήσια Απολυμάνσεις Πεντάγωνο Απολυμάνσεις Άνω Πετράλωνα Απολυμάνσεις Κάτω Πετράλωνα Απολυμάνσεις Πλάκα Απολυμάνσεις Πολύγωνο Απολυμάνσεις Προμπονά Απολυμάνσεις Προφήτης Ηλίας Απολυμάνσεις Ριζούπολη Απολυμάνσεις Ρουφ Απολυμάνσεις Σεπόλια Απολυμάνσεις Τζιτζιφιές Απολυμάνσεις Τρεις Γέφυρες Απολυμάνσεις Ψυρρή Απολυμάνσεις Πειραιάς Κέντρο Απολυμάνσεις Κεραμεικός Απολυμάνσεις Κολοκυνθού Απολυμάνσεις Κολωνάκι Απολυμάνσεις Κολωνός Απολυμάνσεις Κουκάκι Απολυμάνσεις Κυνόσαργες Απολυμάνσεις Κυπριάδου Απολυμάνσεις Κυψέλη Απολυμάνσεις Λυκαβηττός Απολυμάνσεις Μακρυγιάννη Απολυμάνσεις Μεταξουργείο Απολυμάνσεις Μετς Απολυμάνσεις Μοναστηράκι Απολυμάνσεις Νέα Φιλοθέη Απολυμάνσεις Νέος Κόσμος Απολυμάνσεις Νεάπολη Απολυμάνσεις Ομόνοια Απολυμάνσεις Γουδί Απολυμάνσεις Γούβα Απολυμάνσεις Ελληνορώσων Απολυμάνσεις Ελαιώνας Απολυμάνσεις Εξάρχεια Απολυμάνσεις Ερυθρός Σταυρός Απολυμάνσεις Θησείο Απολυμάνσεις Ιλίσια Απολυμάνσεις Καλογρέζα Απολυμάνσεις Αθήνα Κέντρο Απολυμάνσεις Άγιος Νικόλαος Απολυμάνσεις Άγιος Παντελεήμονας Απολυμάνσεις Ακαδημία Απολυμάνσεις Ακαδημία Πλάτωνος Απολυμάνσεις Ακρόπολη Απολυμάνσεις Αμπελόκηποι Απολυμάνσεις Βεΐκου Απολυμάνσεις Βοτανικός Απολυμάνσεις Γηροκομείο Απολυμάνσεις Γκάζι Απολυμάνσεις Γκύζη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γλυκά Νερά ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΑΣ ΧΑΛΗΔΟΝΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΥΚΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γέρακας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άρτεμη (Λούτσα) ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καλύβια Θορικού ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βάρη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Μάκρη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παιανία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ραφήνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μάνδρα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΕΡΥΘΡΕΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝΕΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΙΛΙΟΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΡΕΝΤΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕΓΑΡΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΙΝΕΤΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΦΑΛΗΡΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΥΜΗΤΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΑΦΝΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΧΙΚΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΩΡΟΠΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΠΑΤΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΑΒΥΣΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΑΡΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΟΥΛΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΛΙΜΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΜΑΚΡΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΠΑΤΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΥΛΙΔΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΗΛΕΣΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΩΡΟΠΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΡΕΤΡΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΡΗΛΗΣΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Ιωάννης Ρέντης ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πέραμα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕΛΛΙΣΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΗΦΗΣΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Δημήτριος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ηλιούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αργυρούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άλιμος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ελληνικό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γλυφάδα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βούλα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βουλιαγμένη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πειραιάς ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νίκαια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κερατσίνι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Δραπετσώνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βριλήσσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χαλάνδρι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αγία Παρασκευή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χολαργός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παπάγου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέο Ψυχικό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παλαιό Ψυχικό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Φιλοθέη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γαλάτσι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ζωγράφου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καισαριανή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βύρωνας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Υμηττός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Δάφνη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Σμύρνη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Φάληρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Περιστέρι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πετρούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ίλιον (Νέα Λιόσια) ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καματερό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιοι Ανάργυροι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Χαλκηδόνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Φιλαδέλφεια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Ιωνία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέο Ηράκλειο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μεταμόρφωση ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Λυκόβρυση ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πεύκη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μαρούσι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κηφισιά ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μελίσσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Ερυθραία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Εκάλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Πεντέλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πεντέλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πειραιάς Κέντρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αγία Σοφία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Βασίλειος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ευαγγελίστρια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ζέα (Πασαλιμάνι) ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καμίνια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καστέλλα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μικρολίμανο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέο Φάληρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πειραϊκή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Προφήτης Ηλίας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ρετσίνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Φρεαττύδα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χατζηκυριάκειο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καλλιθέα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μοσχάτο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ταύρος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αιγάλεω ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αγία Βαρβάρα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χαϊδάρι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέος Κόσμος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νεάπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ομόνοια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παγκράτι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άνω Πατήσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κάτω Πατήσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πεντάγωνο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άνω Πετράλωνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κάτω Πετράλωνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πλάκα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πολύγωνο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Προμπονά ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Προφήτης Ηλίας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ριζούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ρουφ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Σεπόλια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Τζιτζιφιές ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Τρεις Γέφυρες ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ψυρρή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ερυθρός Σταυρός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Θησείο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ιλίσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καλογρέζα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κεραμεικός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κολοκυνθού ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κολωνάκι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κολωνός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κουκάκι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κυνόσαργες ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κυπριάδου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κυψέλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Λυκαβηττός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μακρυγιάννη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μεταξουργείο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μετς ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μοναστηράκι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Φιλοθέη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αθήνα Κέντρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Νικόλαος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Παντελεήμονας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ακαδημία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ακαδημία Πλάτωνος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ακρόπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αμπελόκηποι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βεΐκου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βοτανικός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γηροκομείο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γκάζι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γκύζη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γουδί ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γούβα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ελληνορώσων ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ελαιώνας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Εξάρχεια απολυμανσεις απεντομωσεις μυοκτονια Μικροβιακές Απολυμάνσεις Μικροβιακές Απολυμάνσεις Βιοκαθαρισμός για Ακάρεα σκόνης,Κοριών & Ψύλλων Βιοκαθαρισμός για Ακάρεα σκόνης,Κοριών & Ψύλλων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΤΟΜΩΝ & ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΤΟΜΩΝ & ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΥΛΛΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΥΛΛΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Κατσαρίδες Κατσαρίδες Κουνούπι Κουνούπι Σκόρος Σκόρος Ακάρεα Ακάρεα Σφήκα Σφήκα Μυρμήγκια Μυρμήγκια Μύγα Μύγα Έντομο αποθηκών Έντομο αποθηκών Τρωκτικά Τρωκτικά Συναισθηματική αξιολόγηση Ομάδες αυτογνωσίας-ψυχοθεραπείας Συμβουλευτική γονέων Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας Ατομική Ψυχοθεραπεία Προσφορά 2011-2012 Τι είναι τα superfoods; Πώς να μειώσω την όρεξή μου; Διατροφή για γράμμωση Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε στην ελκώδης κολίτιδα 7 πολύτιμα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας Νηστεία και διατροφή Εντυπωσιακό smoothie με 2 γεύσεις (video) Ποιες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλο να αντισταθεί στην κατάθλιψη Να προτιμήσω προϊόντα ολικής άλεσης αντί των λευκών; Διαταραχή ορμονών και απώλεια βάρους Τα 10 βασικά λάθη που κάνουμε στη διατροφή των παιδιών μας Θρεπτικές ιδιότητες καρυδιών Οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε το βράδυ Smoothie bowl φράουλα- μπανάνα (video) Smoothie bowl αβοκάντο και σπανάκι (video) Οmbre smoothie με ανανά (video) Διατροφολόγος διαιτολόγος ή σύμβουλος διατροφής; Σουβλάκι στην διατροφή ναι η όχι; Πως ο εγκέφαλος ελέγχει τις λιγούρες Οι ιδιότητες του κάστανου Επιτρέπεται να τρώμε σοκολάτα όταν κάνουμε δίαιτα; Το σελήνιο στην διατροφή μας 5 λόγοι που δεν χάνετε βάρος 11+1 λόγοι να αγαπήσετε τη μεσογειακή διατροφή Πολύχρωμο smoothie (video) Smoothie bowl (video) Πολύχρωμο smoothie (video) Επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλα και ξηρούς καρπούς (video) Γλύκισμα φρούτων με σοκολάτα (video) Η διατροφή των παιδιών σε περίοδο εξετάσεων Τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά και κάνουν το δέρμα μας πιο λαμπερό. Σουβλάκι φρούτων με σοκολάτα. Λιγότερο από 100 θερμίδες! (video) 7 τροφές που αυξάνουν την καλή χοληστερίνη Σεροτονίνη: 7 τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση Το μαγνήσιο στην υγεία μας Τα όσπρια μειώνουν τις τιμές σακχάρου στο αίμα μας Ελληνική μελέτη: Η μεσογειακή διατροφή βοηθά στον ποιοτικότερο ύπνο Ρόδι: η υπερτροφή 12 τροφές με ελάχιστες θερμίδες Πως θα συντηρήσουμε όμως τα χαμένα κιλά; Γιατί έχουμε λιγούρες και πώς να τις καταπολεμήσουμε; Διατροφικές συστάσεις για χοληστερίνη και τριγλυκερίδια Οι 8 τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά Μάθε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την έντονη επιθυμία για γλυκό Τι να τρώτε για να αποφύγετε το διαβήτη Δέκα τροφές που ευεργετούν το δέρμα μας Όλη η αλήθεια γύρω από τις μπάρες διατροφής Δυσκοιλιότητα… δώσε τέλος στο πρόβλημα! Kale: τί είναι και πώς να το εντάξεις στην διατροφή σου; Το αλάτι στη διατροφή Τι να προσέξω στη νηστεία για να μην πάρω βάρος; Οι καλύτερες τροφές για τον ύπνο Γλυκαιμικός Δείκτης Τροφών Η συμβολή των αντιοξειδωτικών στην υγεία Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διατροφή Καρκίνος και διατροφή Διάσημες δίαιτες, τι πρέπει να προσέχετε Αλκοόλ και γιορτές Τι πρέπει να γνωρίζουμε Κυτταρίτιδα και διατροφή Δίαιτα Dukan και Απομυθοποίηση! Πρόληψη και αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης Ποιο είδος τσαγιού σας ταιριάζει; Εμπλουτισμένα τρόφιμα καλά ή κακά για την υγεία; Έλλειψη σιδήρου και διατροφή Φούσκωμα στην κοιλιά πως να το καταπολεμήσω Θρεπτικά σνακ για το σχολείο Διατροφή χαμηλή σε νάτριο Διατροφή για ενέργεια Κατακράτηση υγρών και αδυνάτισμα Διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης Η σημασία της οργάνωσης μίας δίαιτας Οι μεγαλύτεροι μύθοι σχετικά με τη δίαιτα Τι πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων Εορτών Μάθε την θρεπτική αξία του λιναρόσπορου Τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής Διατροφικές διαταραχές και κίνδυνοι Πολυκυστικές ωοθήκες:τι πρέπει να γνωρίζουμε Ποιες τροφές να αποφεύγουμε το πρωί και ποιες το βράδυ; Πόσο ασφαλείς είναι οι βιταμίνες; Σακχαρώδης διαβήτης, τι είναι και πως αντιμετωπίζεται Οι ιδιότητες του Matcha Ninja Τροφές για γερό ανοσοποιητικό Η διατροφή για μητέρα που θηλάζει Η αλήθεια για τη γλουτένη 12 σνακ για τους μικρούς μας φίλους Πως να βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να χάσουν κιλά Χρήσιμες συμβουλές για την υγεία μας Μάθε για τα οφέλη της βρώμης στην υγεία Smoothie κατά της κυτταρίτιδας (video) Detox diet smoothie (video) Εύκολες, νόστιμες και διαιτητικές αυγόφετες (video) Super foods, μικρές αλλά θαυματουργές τροφές Τα οφέλη του καφέ στην υγεία Ασφάλεια τροφίμων Μειώστε την έκθεση σας σε φυτοφάρμακα Τα καλά και τα κακά λιπαρά Η βιταμίνη D προστάτης στον καρκίνο Οργανικά τρόφιμα: Ότι πρέπει να γνωρίζετε Αλκοολούχα ποτά και διατροφική αξία Τροφές που δίνουν ενέργεια 10 τροφές που προτείνουν οι διαιτολόγοι και γιατί Εναλλακτικές πηγές σιδήρου για χορτοφάγους Μάθε τα πάντα για τις ιδιότητες της ινδικής καρύδας Μεταβολισμός: τι είναι και πως να τον αυξήσετε Διατροφή και μέγιστη αθλητική απόδοση Δίαιτα και ψυχολογία Τα οφέλη της γλυκοπατάτας Οι ιδιότητες του λεμονιού Η θρεπτική αξία του μελιού 8 εντυπωσιακοί λόγοι για τους οποίους παχαίνουμε Η σημασία του ελαιόλαδου στην διατροφή Αλόη, ελιξίριο μακροζωϊας Οι ιδιότητες της κανέλας 8 μύθοι για τη διατροφή light γλυκά: ιδανικά για την δίαιτα Κινόα 8 γρήγορα και υγιεινά σνακ: Πότε η καλή χοληστερίνη (HDL) μπορεί είναι επικίνδυνη; Τα οφέλη από την κατανάλωση λαχανικών στην υγεία Τα οφέλη των ξηρών καρπών στην διατροφή Η σημασία της κατανάλωσης φρούτων Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Τι δεν πρέπει να καταναλώνουμε; Τροφές πλούσιες σε σίδηρο Κρητική διατροφή η καλύτερη διατροφή παγκοσμίως Πως αποθηκεύεται το λίπος στο σώμα; Πώς να κόψετε τη ζάχαρη Διατροφική αντιμετώπιση του φουσκώματος στην κοιλιά Tips για να πετύχει η δίαιτά σας 5 τρόποι να χάσετε κιλά ενώ δεν έχετε καθόλου χρόνο 8 τρόποι για χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Διαιτολόγος-κλινικός διαιτολόγος: υπάρχει διαφορά; Ο ρόλος της διατροφής στην εμμηνόπαυση Κλιμακτήριος και Εμμηνόπαυση: Ο ρόλος του διαιτολόγου Σημάδια που δείχνουν δυσανεξία στη γλουτένη Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε συμπληρώματα και βιταμίνες; Πως θα μειώσω το τοπικό πάχος; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα νηστείας Οι 5 καλύτεροι ξηροί καρποί Το στρες και το πρόχειρο φαγητό, είναι εξίσου κακά για το πεπτικό σύστημα Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων 22 λόγοι για να καταναλώνουμε γιαούρτι Γάλα φυτικό, κατσικίσιο ή αγελαδινό; Τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες Ισχύει τελικά το τοπικό αδυνάτισμα; Ο ρόλος του διαιτολόγου στη συμμόρφωση τη δίαιτας Πως η σεροτονίνη επηρεάζει την υπερφαγία; Τι να προσέξω για να διατηρήσω τα κιλά; Σημάδια που δείχνουν ότι καταναλώνουμε πολλές επεξεργασμένες τροφές Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα; 4 συμβουλές για αύξηση του βασικού μεταβολισμού Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τις δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα; Υγιεινή διατροφή η δίαιτα; Τι μπορούμε να φάμε στην έξοδο; Ποια είδη δίαιτας υπάρχουν; Πως να μειώσουμε την όρεξη μας; Τι πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα; Καστανή VS Λευκή ζάxαρη Τι είναι τελικά τα προβιοτικά; Τι μπορώ να φάω στην δουλειά; Ψυχολόγος ή Διαιτολόγος; 6 tips για σωστό αδυνάτισμα Τροφές με τις οποίες βοηθούν να αποβάλετε τη νικοτίνη από το σώμα Υπάρχει σχέση ανάμεσα στην άνοια και τη ζάχαρη; Φρούτα και λαχανικά που καλό θα ήταν να τρώτε με τη φλούδα Ζάχαρη, ασπαρτάμη ή στέβια; Πόσο συχνά πρέπει να παρακολουθούμαι από το διαιτολόγο μου για να χάσω κιλά; Που βοηθάει το νερό με άδειο στομάχι το πρωί Βάλτε μπρος στον μεταβολισμό σας Λόγοι που μας κάνουν να πεινάμε συνέχεια Ποιες τροφές να αποφεύγω το πρωί; Ποια τροφή σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα; Μελέτη Harvard: Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; Θηλασμός και αδυνάτισμα Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε όταν έχουμε υπόταση; Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και τροφίμων Λαχανικά και φρούτα ανά εποχή Διατροφή και νηστεία Γιατί είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε πολύ νερό όταν κάνουμε δίαιτα; Είναι τα light αναψυκτικά κατάλληλα για δίαιτα; 5 ιδέες για smoothie Σκέφτεστε να ξεκίνησετε δίαιτα; Τροφές ενάντια στο άγχος Τι να φάω μετά την προπόνηση; Πως γίνεται η λιπομέτρηση; Είναι τα γαλακτοκομικά καλά για τον οργανισμό μας; Σιδηροπενική αναιμία και διατροφή Τροφές με αντιοξειδωτικά Χορτοφαγική διατροφή Ποια σοκολάτα να επιλέξω; Τελικά δίαιτα χωρίς γλουτένη η όχι; Πώς η διατροφή επηρεάζει την ακμή Ποια είναι η κατάλληλη δίαιτα για εμένα; Ιδέες για υγιεινό και ελαφρύ μαγείρεμα Διατροφή και αντιγήρανση Γιατί οι άντρες χάνουν τα περιττά κιλά πιο γρήγορα από τις γυναίκες; Πως να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος σας μετά τις διακοπές Πράσινο τσάι και αδυνάτισμα Τσιμπολόγημα και αδυνάτισμα Πως η δίαιτα επηρεάζει τη διάθεση Ροφήματα που μπορούν να καταστρέψουν τη δίαιτα σας Υπάρχουν φαγητά με μηδενικές θερμίδες; Ετικέτες τροφίμων που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα TIPS για μείωση βάρους χωρίς δίαιτα Συνδυάστε το αδυνάτισμα με τα ψώνια στο super market Ο ρόλος του διαιτολόγου στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 7 διατροφικοί μύθοι για το αδυνάτισμα Στατιστικά στοιχεία για τις διατροφικές ελλείψεις των Ελλήνων Διατροφή μετά την άσκηση Tips για αύξηση του βασικού μεταβολισμού και απώλεια βάρους Βιταμίνες που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους Γλυκά με λίγες θερμίδες Η σημασία του πρωινού στην υγεία και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους. Δίαιτες express και συνέπειες 8 βότανα που βοηθούν στην βελτίωση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους. Το ασβέστιο στην υγεία μας 10 τροφές που προτείνουν οι διαιτολόγοι και γιατί Αποτυχημένες δίαιτες Δίαιτα για άτομα με θυρεοειδή Hashimoto Πότε μια δίαιτα θεωρείται επιτυχημένη; Κατακράτηση υγρών τέλος! 7 Διατροφικοί Μύθοι Τι γνωρίζω για την κυτταρίτιδα; Ενέργεια VS Κόπωση Αθλητική Διατροφή Η θαυματουργή βιταμίνη C Ένα σωστό αδυνάτισμα Φυσική αποτοξίνωση με φρούτα Φούσκωμα στην κοιλιά, πως θα το αντιμετωπίσετε Φολικό οξύ, γιατί είναι απαραίτητο για τις γυναίκες; Η διατροφική αξία των τυριών Σπλαχνικό λίπος και κίνδυνοι υγείας Τροφές πλούσιες σε σίδηρο Συμβουλές για καλή υγεία Τροφές που μας δίνουν ενέργεια Το αλάτι στη διατροφή Φυτικές ίνες και τρόποι αύξησης της ποσότητάς τους στη διατροφή μας Ποιος διαιτολόγος μου ταιριάζει: (VOL2) Ποιος διαιτολόγος μου ταιριάζει Διατροφολόγος Κολωνάκι Διαιτολόγος Κολωνάκι Διατροφολόγος αθήνα Διαιτολόγος αθήνα Διαιτολόγος αθήνα Διαιτολόγος Κολωνάκι Διατροφολόγος Κολωνάκι Διατροφολόγος αθήνα Diatrofologos Kolonaki Diaitologos Kolonaki Diatrofologos athina Diaitologos athina Diaitologos athina Diaitologos Kolonaki Diatrofologos Kolonaki Diatrofologos athina ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κλιματιστικών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κλιματιστικών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κλιματιστικών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ air condition ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ air condition ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ air condition ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Κλιματιστικών ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Κλιματιστικών ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Κλιματιστικών ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition