ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

το κρητικο αλογο (γιοργαλιδικο)


Η ιστορία του ανθρώπου ανάμεσα από αιώνες και χιλιετίες, στην εξέλιξή του από το χθες στο σήμερα, είναι μοιραία ταυτισμένη με την ιστορία και την εξέλιξη του αλόγου. Στην ειρήνη και τον πόλεμο οι λαοί και τα έθνη επενδύουν στο άλογο. Κατ’ αρχή γίνεται τροφή σαν θήραμα, κατόπιν εξημερώνεται και υπάρχει σαν το καλύτερο μέσο επιβίωσης του ανθρώπου και στον καθημερινό αγώνα για την κατάκτηση της φύσης και στην προστασία του από τους εχθρούς.
Νίκος Παναγιωτάκης | Βιοκτηνοτρόφος - Αρχαιολόγος

Η αξία του αλόγου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον άνθρωπο, και το ρόλο που έπαιξε γενικότερα στην επιβίωση και εξέλιξή του, εμπεριέχεται κατά τη γνώμη μου στους στίχους ενός τραγουδιού των Ouled Nait, νομαδικής φυλής της Νότιας Αλγερίας που παραθέτουμε σε ελεύθερη μετάφραση (από άρθρο του Francis Puyalte, HISTORIA No 440, p. 16):
“Αγαπάτε τα άλογα, φροντίζετέ τα
Απ’ αυτά η τιμή, απ’ αυτά η ομορφιά…
Το άλογό μου αξίζει περισσότερο απ’ όλα
Περισσότερο από τον πατέρα μου και τους θείους μου
Περισσότερο απ’ όλα τα καλά αυτής της γης …”

Το Κρητικό άλογο ανήκει σε μια ξεχωριστή ράτσα αλόγου. Δημιουργήθηκε το πιθανότερο από τη διασταύρωση του ιθαγενούς αλόγου με το αραβικό. Τα χρονικά πλαίσια αυτής της διασταύρωσης προφανώς τοποθετούνται την περίοδο της Αραβοκρατίας στην Κρήτη (824-961 μ.Χ.), επειδή το αραβικό άλογο φαίνεται να έρχεται στην Κρήτη από την Ανδαλουσία τη συγκεκριμένη περίοδο.
Αναφορά στο Κρητικό άλογο γίνεται από τους περιηγητές Tournefort και Sonini που επισκέφτηκαν την Κρήτη τα έτη 1701 και 1778 αντίστοιχα. Παρατηρούν και οι δύο ότι το Κρητικό άλογο είναι βερβερικής
καταγωγής και μάλιστα κατά τον Sonini είναι πολύ εκφυλισμένο από απόψεως μορφής και ομορφιάς. Τονίζεται όμως η δύναμη που διαθέτει το Κρητικό άλογο αλλά και η ικανότητά του να βαδίζει στο πιο ανώμαλο έδαφος με σιγουριά και σταθερότητα. Η πρώτη όμως ουσιαστική αναφορά στο Κρητικό άλογο γίνεται από τους Οθωμανούς το 1895, οπότε παραδέχονται ότι η Κρήτη διαθέτει μια ξεχωριστή ράτσα αλόγου με ειδικό τρόπο βαδίσματος (rahvan), και απαγορεύουν την εξαγωγή του από την Κρήτη, με σκοπό την προστασία της ράτσας. Όλες οι παραπάνω αναφορές για το Κρητικό άλογο προέρχονται από
το άρθρο του κ. Ι.Μ. Καραβαλάκη, συνταξιούχου Επιθεωρητή Κτηνιατρικής Κρήτης, δημοσιευμένη στην εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (20-8-1988) και με τίτλο «Η Προστασία της ιστορικής πανίδας της Κρήτης».

Αγνοούμε το πόσο κράτησε η απαγόρευση εξαγωγής του Κρητικού αλόγου και δεν έχομε καμία απολύτως αναφορά για την εξέλιξή του. Το 1985 για πρώτη φορά η Επιθεώρηση Κτηνιατρικής Κρήτης πραγματοποίησε έρευνα για το Κρητικό άλογο και μάλιστα κατέγραψε περί τα 80 άλογα σε όλη την Κρήτη. Δυστυχώς όμως και μετά από αυτή την καταγραφή δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό από κάποιο φορέα κρατικό ή ιδιωτικό για την προστασία και διατήρηση του Κρητικού αλόγου. Συγκεκριμένοι άνθρωποι προσπάθησαν να συμβάλουν στη διατήρηση του Κρητικού αλόγου. Αξίζει να μνημονευθεί το παράδειγμα του Νίκου Γαβαλά (από τον Βοριά Ηρακλείου) ο οποίος διέθετε επί χρόνια ένα από τους καλύτερους επιβήτορες δωρεάν και μάλιστα παρέθετε και φιλοξενία στους κατόχους των φοράδων.
Το Κρητικό άλογο είχε την ίδια τύχη με τα άλογα των άλλων περιοχών της Ελλάδας. Ενώ το 1962
υπήρχαν στην Ελλάδα 329.000 άλογα, το 1988 υπήρχαν μόνο 60.000 – πολλά από αυτά τα άλογα
μεταφέρθηκαν στην Ιταλία, για να γίνουν κονσέρβες (Εφ. ΤΑ ΝΕΑ 6-10-1989, σελ. 38). Το άλογο
που επί χιλιάδες χρόνια υπηρετούσε τον άνθρωπο, στα τέλη του 20ου αιώνα εκτοπίζεται, με την εισβολή της μηχανής, και γίνεται τροφή - κονσέρβα…

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΛΟΓΟΥ
Το ύψος του κυμαίνεται από 1.35-1.47 μ. Έχει λεπτά άκρα και πολύ σκληρές οπλές. Το κεφάλι είναι μικρό και το στήθος στενό. Το τρίχωμά του είναι κοντό και αυξομειώνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το υψόμετρο διαμονής του. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το ορφνόν, το μαύρο, το ανοιχτό καφέ, ακόμα και το λευκό-γκρίζο (ψαρή φοράδα). Η χαίτη είναι πλούσια και υπάρχει χαρακτηριστική ράβδωση στη ραχοκοκαλιά. Τα αυτιά είναι μάλλον μικρά. Το κυριότερο γνώρισμα του Κρητικού αλόγου είναι ο ειδικός λεβέντικος βηματισμός που λέγεται πλαγιοτροχασμός, που σημαίνει ότι κινεί μαζί τα δεξιά πόδια και μετά πάλι μαζί τα αριστερά. Αυτό το βάδισμα παρουσιάζεται σε ελάχιστες ράτσες αλόγου ανά τον κόσμο. Τα περισσότερα άλογα καλπάζουν, δηλαδή κινούνται έχοντας το ένα πόδι στον αέρα και τα τρία στο έδαφος. Η διαφορά του Κρητικού αλόγου είναι ότι μπορεί να καλπάζει αλλά και να πλαγιοτροχάζει, ενώ ένα άλογο καλπασμού δεν μπορεί να πλαγιοτροχάζει. Δύο τουρκικές λέξεις χαρακτηρίζουν τον πλαγιοτροχασμό και κατ’ επέκταση το Κρητικό άλογο. Η πρώτη είναι ραχβάν (rahvan), που δηλώνει γρήγορο βηματισμό και η δεύτερη είναι γιοργά, που σημαίνει πλαγιοτροχάζει. Σύμφωνα με το λεξικό Δημ. Τομπαΐδη (Ελληνικά επώνυμα τουρκικής προέλευσης, σελ. 10) η λέξη γιοργάν(ιν) σημαίνει πάπλωμα στα Τουρκικά και ίσως εκφράζει μεταφορικά το στρωτό βηματισμό του Κρητικού αλόγου που δεν καταπονεί τον αναβάτη. Από τη λέξη αυτή θα πρέπει να προέρχεται το επίθετο γιοργαλίδικο που είναι η λέξη η άρρηκτα συνδεδεμένη με το Κρητικό άλογο. Το επίθετο αυτό θα πρέπει να αναφέρεται στο άλογο που βαδίζει στρωτά, χωρίς άλματα, χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς καλπασμούς που καταπονούν τον αναβάτη. Ακόμα και αν ο αναβάτης κρατάει ένα ξέχειλο ποτήρι νερό, όταν το άλογο πλαγιοτροχάζει, δεν χύνεται ούτε σταγόνα από το ποτήρι. Επομένως, το Κρητικό άλογο ήταν το άλογο των μεγάλων αποστάσεων που μετέφερε ξεκούραστα τον αναβάτη και μπορούσε να βαδίζει και σε ομαλό αλλά και σε ανώμαλο σχετικά έδαφος. Το Κρητικό άλογο πλαγιοτροχάζει σε δύο διαφορετικές φάσεις. Στην πρώτη προχωράει με αργούς ρυθμούς λεβέντικα και σταθερά και με ταχύτητα που κυμαίνεται από 10 με 25 χιλιόμετρα την ώρα – το άλογο έχει τότε όπως λέμε “καλό ταχτάνι”. Στη δεύτερη φάση πλαγιοτροχάζει με μεγάλη δύναμη και η ταχύτητά του ξεπερνάει τα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Τότε λέμε ότι έχει “δυνατά ζάλα”. Το καλό γιοργαλίδικο δεν πρέπει να “σπάει τα ζάλα του,” δηλαδή δεν πρέπει να εναλλάσσει τον πλαγιοτροχασμό με τον καλπασμό, αλλά πρέπει να πλαγιοτροχάζει συνεχώς και σταθερά

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΛΟΓΟΥΤο Κρητικό άλογο αναφέρεται σαν ιδιαίτερη φυλή στη μελέτη του Σμοκοβίτη, Επιζωοτολογική (Θεσ/νίκη 1970, σελ. 312), αλλά στην παγκόσμια βιβλιογραφία και συγκεκριμένα στη γαλλική εγκυκλοπαίδεια του αλόγου (ENCYCLOPEDIE DU CHEVAL p. 80) αναφέρεται σαν άλογο Πηνείας της Πελοποννήσου, στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας-Ανδραβίδας. Το τραγικό σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι το Κρητικό άλογο αναφέρεται σαν Πελοποννησιακό. Οι Πελοποννήσιοι όμως γνωρίζουν ότι το γιοργαλίδικο είναι το Κρητικό άλογο και μάλιστα το ονομάζουν γιοργατζίδικο. Η περιοχή της Πηνείας και γενικότερα της Αμαλιάδας ήταν και παραμένει ένα κέντρο αναπαραγωγής του Κρητικού αλόγου. Είναι επίσης γνωστό ότι τα περισσότερα άλογα της Κρήτης μετά την περιπέτειά τους στο Αλβανικό μέτωπο κατέληξαν στην Πελοπόννησο. Ο Νίκος Γαβαλάς με πληροφόρησε επίσης ότι ο ίδιος μετέφερε και πούλησε άριστους επιβήτορες στην Πελοπόνησσο μετά το 1950. Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε, φαίνεται ότι το Κρητικό άλογο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, μόνο η ονομασία του διαφέρει: γιοργαλίδικο στην Κρήτη, γιοργατζίδικο στην Πελοπόννησο και ραβανιάρικο (από το ραχβάν που προαναφέραμε) στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε μελέτη του δημοσιογράφου Γ. Σαραντόπουλου στο περ. Τα Αγροτικά (1984, τεύχος 1, σελ. 46-48), για το Σκυριανό άλογο, αναφέρεται ότι το Ταρπάν (μια από τις αρχαιότερες ράτσες αλόγων) πλαγιοτροχάζει.
Το Ταρπάν ξεκίνησε ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους από τη στέπα της Νότιας Ρωσίας και έφτασε μέχρι τη Δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Φαίνεται να εξαφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Σήμερα όμως έχουν αναπαραχθεί στην Πολωνία άλογα της ράτσας Ταρπάν από συγγενικά τους φύλα (εξαδέλφια τους). Αν συγκρίνομε το άλογο Ταρπάν (από φωτογραφίες της Γαλλικής εγκυκλοπαίδειας (ENCYCLOPEDIE DU CHEVAL) με το Κρητικό άλογο διαπιστώνουμε την ομοιότητά τους: σχήμα και διαστάσεις κεφαλής, μέγεθος αυτιών, πόδια, ουρά, χαίτη, ακόμα και η χαρακτηριστική ράβδωση στη ραχοκοκαλιά. Επομένως, από τα εμφανή κοινά χαρακτηριστικά και από το γεγονός ότι και το Ταρπάν και το Κρητικό άλογο πλαγιοτροχάζουν, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για πρώτη φορά ότι το Κρητικό άλογο είναι ένας απόγονος, ίσως ο πιο γνήσιος σε όλη την Ευρώπη, του Ταρπάν. Η διασταύρωσή του αργότερα με το αραβικό άλογο κατά τη διάρκεια της Αραβοκρατίας στην Κρήτη (824-961 μ.Χ.) έδωσε αυτό που γνωρίζομε σήμερα: το περήφανο Κρητικό άλογο με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, το όμορφο παράστημα, τη λεβεντιά τη γρηγοράδα, την εξυπνάδα και το ιδιαίτερο δέσιμο με τον κυριό του.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΛΟΓΟΥ
Μετά από καταγραφή που πραγματοποίησα κατά τους μήνες Φεβρουάριο - Μάρτιο 1992 (με τη βοήθεια πολλών ιδιοκτητών αλόγων σε όλη την Κρήτη) κατέγραψα 90 Κρητικά άλογα σε 62 ιδιοκτήτες. Υπήρχαν μόνο 8 έγκυες φοράδες. Είναι τόσο λίγα τα Κρητικά άλογα που μόνο στις μνήμες των παλαιοτέρων Κρητικών μπορούν να προβληθούν εικόνες από το ένδοξο παρελθόν τους. Ποιος θυμάται πια τον ταχυδρόμο, τον καλόγερο, το γιατρό, το γαμπρό, τη νύφη τους παππούδες μας πάνω στο περήφανο Κρητικό άλογο. Σήμερα το άλογο δεν συναντάται πια στους δρόμους, δεν εργάζεται στα αλώνια, δεν οργώνει, δεν κουβαλάει φορτία. Εξαφανίζεται βαθμιαία όπως ακριβώς και οι παππούδες μας στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας που η τελευταία τους συντροφιά είναι το άλογο, το μουλάρι, το γαϊδούρι. Όλοι εμείς που θεωρούμε χρέος τη διαφύλαξη όλων των στοιχείων που ανήκουν στην παράδοση και την πολιτισμική μας κληρονομιά και δεν δεχόμαστε να συμβάλομε με την αδιαφορία μας στην εξαφάνιση του Κρητικού αλόγου, αποφασίσαμε να ιδρύσομε Σύνδεσμο με σκοπό την προστασία της Κρητικής Πανίδας. Πιστεύομε ότι με τις προσπάθειες που αρχίσαμε ήδη και δεδομένης της μεγάλης επιθυμίας μας να μην αποκοπούμε από τις ρίζες μας, το μέλλον του Κρητικού αλόγου διαγράφεται αίσιο με την προϋπόθεση ότι ο Κρητικός λαός θα ευαισθητοποιηθεί στο συγκεκριμένο θέμα.


http://www.zookomos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=152:2011-11-30-08-19-43&catid=43:2011-09-16-07-04-02&Itemid=147
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com/ http://http://netgr.info/ http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Ανταλλακτικά online Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 - 210 9239148 - 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 2117700171 - 2117701241 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,SERVICE ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης SERVICE ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης | JAPAN SERVICE ανταλακτικα ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ Service ιαπωνικων αυτοκινητων ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,SERVICE ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ | Subaru service Λαουταρης Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://echology.gr http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Περίεργα και Παράξενα - Παράξενα,Περίεργα,Μεταφυσικό,Ανεξήγητα Φαινόμενα,ΜυστήριαΠερίεργα και Παράξενα | Παράξενα,Περίεργα,Μεταφυσικό,Ανεξήγητα Φαινόμενα,Μυστήρια Φτιάχνω μόνος μου Βάπτιση - Γάμος Προσκλητήρια - Μπομπονιέρες - Διακοσμήσεις Γάμου - Βάπτισης ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ
  • Kατηγορίες
  • ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ Μυοκτονίες Αθήνα Απεντομώσεις Αθήνα Απολυμάνσεις Αθήνα Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις Αθήνα μυοκτονια Παπάγος μυοκτονια Πειραιάς μυοκτονια Πεντέλη μυοκτονια Πέραμα μυοκτονια Πέρδικα μυοκτονια Περιστέρι μυοκτονια Πετρούπολη μυοκτονια Πεύκη μυοκτονια Πικέρμι μυοκτονια Πολυδένδρι μυοκτονια Πόρος Τροιζηνίας μυοκτονια Πόρτο Ράφτη μυοκτονια Ποταμός Κυθήρων μυοκτονια Ραφήνα μυοκτονια Ροδόπολη Αττικής μυοκτονια Σαλαμίνα μυοκτονια Σαρωνίδα μυοκτονια Σελήνια μυοκτονια Σκάλα Ωρωπού μυοκτονια Σουβάλα μυοκτονια Σπάτα μυοκτονια Σπέτσες μυοκτονια Σταμάτα μυοκτονια Συκάμινο μυοκτονια Ταύρος μυοκτονια Ύδρα μυοκτονια Υμηττός μυοκτονια Φιλοθέη μυοκτονια Φυλή μυοκτονια Χαϊδάρι μυοκτονια Χαλάνδρι μυοκτονια Χαλκούτσι μυοκτονια Χαμολιά μυοκτονια Χολαργός μυοκτονια Ψυχικό μυοκτονια Ωρωπός μυοκτονια Κινέτα μυοκτονια Κόκκινο Λιμανάκι μυοκτονια Κορυδαλλός μυοκτονια Κορωπί μυοκτονια Κουβαράς μυοκτονια Κρυονέρι μυοκτονια Κύθηρα μυοκτονια Κυψέλη Αίγινας μυοκτονια Λαγονήσι μυοκτονια Λάκκα μυοκτονια Λαύριο μυοκτονια Λουτρόπυργος μυοκτονια Λυκόβρυση μυοκτονια Μαγούλα μυοκτονια Μάνδρα μυοκτονια Μαραθώνας μυοκτονια Μαρκόπουλο μυοκτονια Μαρούσι μυοκτονια Μάτι μυοκτονια Μέγαρα μυοκτονια Μέθανα μυοκτονια Μελίσσια μυοκτονια Μεσαγρός μυοκτονια Μεταμόρφωση μυοκτονια Μοσχάτο μυοκτονια Νέα Ερυθραία μυοκτονια Νέα Ιωνία μυοκτονια Νέα Μάκρη μυοκτονια Νέα Παλάτια μυοκτονια Νέα Πεντέλη μυοκτονια Νέα Πέραμος Αττικής μυοκτονια Νέα Πολιτεία μυοκτονια Νέα Σμύρνη μυοκτονια Νέα Φιλαδέλφεια μυοκτονια Νέα Χαλκηδόνα μυοκτονια Νέο Ηράκλειο μυοκτονια Νέο Ψυχικό μυοκτονια Νέος Βουτζάς μυοκτονια Νίκαια μυοκτονια Ντράφι μυοκτονια Παιανία μυοκτονια Παλαιά Φώκαια μυοκτονια Παλαιό Φάληρο μυοκτονια Παλλήνη μυοκτονια Παλούκια μυοκτονια Αιάντειο μυοκτονια Αιγάλεω μυοκτονια Αίγινα μυοκτονια Αλεποχώρι μυοκτονια Άλιμος μυοκτονια Αμπελάκια μυοκτονια Ανάβυσσος μυοκτονια Ανθούσα μυοκτονια Άνοιξη μυοκτονια Άνω Λιόσια μυοκτονια Άνω Νέα Παλάτια μυοκτονια Αργυρούπολη μυοκτονια Αρτέμιδα μυοκτονια Ασπρόπυργος μυοκτονια Αυλάκι μυοκτονια Αυλώνα μυοκτονια Αφίδνες μυοκτονια Αχαρνές μυοκτονια Βάρη μυοκτονια Βαρνάβας μυοκτονια Βίλια μυοκτονια Βούλα μυοκτονια Βουλιαγμένη μυοκτονια Βραυρώνα μυοκτονια Βριλήσσια μυοκτονια Βύρωνας μυοκτονια Γαλάζια Ακτή μυοκτονια Γαλατάς Αττικής μυοκτονια Γαλάτσι μυοκτονια Γέρακας μυοκτονια Γλυκά Νερά μυοκτονια Γλυφάδα μυοκτονια Γραμματικό μυοκτονια Δασκαλειό μυοκτονια Δάφνη μυοκτονια Διόνυσος μυοκτονια Δραπετσώνα μυοκτονια Δροσιά μυοκτονια Εκάλη μυοκτονια Ελευσίνα μυοκτονια Ελληνικό μυοκτονια Ερυθρές μυοκτονια Ζεφύρι μυοκτονια Ζούμπερι μυοκτονια Ζωγράφος μυοκτονια Ηλιούπολη μυοκτονια Θρακομακεδόνες μυοκτονια Θυμάρι μυοκτονια Ίλιον μυοκτονια Καισαριανή μυοκτονια Κάλαμος Αττικής μυοκτονια Καλέτζι μυοκτονια Καλλιθέα μυοκτονια Καλλιτεχνούπολη μυοκτονια Καλύβια Θορικού μυοκτονια Καματερό μυοκτονια Κάντζα μυοκτονια Καπανδρίτι μυοκτονια Κάτω Σούλι μυοκτονια Κερατέα μυοκτονια Κερατσίνι μυοκτονια Κηφισιά μυοκτονια αθήνα κέντρο μυοκτονια Αγία Βαρβάρα μυοκτονια Αγία Κυριακή μυοκτονια Αγία Μαρίνα Αίγινας μυοκτονια Αγία Μαρίνα Γραμματικού μυοκτονια Αγία Μαρίνα Κορωπίου μυοκτονια Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης μυοκτονια Αγία Παρασκευή μυοκτονια Άγιοι Ανάργυροι μυοκτονια Άγιοι Απόστολοι μυοκτονια Άγιος Δημήτριος μυοκτονια Άγιος Ιωάννης Ρέντης μυοκτονια Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου μυοκτονια Άγιος Νικόλαος Λούτσας μυοκτονια Άγιος Παντελεήμονας μυοκτονια Άγιος Σεραφείμ μυοκτονια Άγιος Στέφανος μυοκτονια Αθήνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Αρτέμιος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ Απολυμάνσεις ΧΟΛΑΡΓΟΥ Απολυμάνσεις ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ Απολυμάνσεις Άγιος Αρτέμιος Απολυμάνσεις ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Απολυμάνσεις Γέρακας Απολυμάνσεις Άρτεμη (Λούτσα) Απολυμάνσεις Καλύβια Θορικού Απολυμάνσεις Βάρη Απολυμάνσεις Νέα Μάκρη Απολυμάνσεις Παιανία Απολυμάνσεις Ραφήνα Απολυμάνσεις Μάνδρα Απολυμάνσεις Γλυκά Νερά Απολυμάνσεις ΠΑΠΑΓΟΥ Απολυμάνσεις ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Απολυμάνσεις ΝΙΚΑΙΑΣ Απολυμάνσεις ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Απολυμάνσεις ΡΕΝΤΗ Απολυμάνσεις ΤΑΥΡΟΥ Απολυμάνσεις ΑΙΓΑΛΕΩ Απολυμάνσεις ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Απολυμάνσεις ΝΕΑΣ ΧΑΛΗΔΟΝΟΣ Απολυμάνσεις ΑΝΟΙΞΗΣ Απολυμάνσεις ΔΡΟΣΙΑΣ Απολυμάνσεις ΠΕΥΚΗΣ Απολυμάνσεις ΣΤΑΜΑΤΑΣ Απολυμάνσεις ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Απολυμάνσεις ΔΙΟΝΥΣΟΥ Απολυμάνσεις ΒΥΡΩΝΑΣ Απολυμάνσεις ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Απολυμάνσεις ΨΥΧΙΚΟΥ Απολυμάνσεις ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Απολυμάνσεις ΑΝΘΟΥΣΑΣ Απολυμάνσεις ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Απολυμάνσεις ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Απολυμάνσεις ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Απολυμάνσεις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ Απολυμάνσεις Ν ΕΡΥΘΡΕΑΣ Απολυμάνσεις ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝΕΣ Απολυμάνσεις ΑΧΑΡΝΩΝ Απολυμάνσεις ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ Απολυμάνσεις ΙΛΙΟΝ Απολυμάνσεις ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ Απολυμάνσεις ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Απολυμάνσεις ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ Απολυμάνσεις ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Απολυμάνσεις ΚΙΝΕΤΑΣ Απολυμάνσεις ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΝ Απολυμάνσεις ΚΟΡΙΝΘΟΥ Απολυμάνσεις ΝΑΥΠΛΙΟΥ Απολυμάνσεις ΦΑΛΗΡΟΥ Απολυμάνσεις Ν ΣΜΥΡΝΗΣ Απολυμάνσεις Ν ΚΟΣΜΟΣ Απολυμάνσεις ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Απολυμάνσεις ΥΜΗΤΟΥ Απολυμάνσεις ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Απολυμάνσεις ΤΑΥΡΟΥ Απολυμάνσεις ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Απολυμάνσεις ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απολυμάνσεις ΔΑΦΝΗΣ Απολυμάνσεις ΚΑΛΑΜΑΚΙ Απολυμάνσεις ΑΛΙΜΟΣ Απολυμάνσεις ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Απολυμάνσεις ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Απολυμάνσεις ΜΑΝΔΡΑΣ Απολυμάνσεις ΜΕΓΑΡΑ Απολυμάνσεις ΚΕΡΑΤΕΑ Απολυμάνσεις ΚΩΡΟΠΙ Απολυμάνσεις ΛΑΥΡΙΟ Απολυμάνσεις ΣΠΑΤΑ Απολυμάνσεις ΑΝΑΒΥΣΟΣ Απολυμάνσεις ΣΑΡΩΝΙΔΑ Απολυμάνσεις ΒΑΡΗ Απολυμάνσεις ΒΟΥΛΑ Απολυμάνσεις ΓΛΥΦΑΔΑ Απολυμάνσεις ΕΛΛΗΝΙΚΟ Απολυμάνσεις ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Απολυμάνσεις ΑΥΛΩΝΑΣ Απολυμάνσεις ΑΥΛΙΔΑΣ Απολυμάνσεις ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ Απολυμάνσεις ΟΙΝΟΦΥΤΑ Απολυμάνσεις ΕΥΒΟΙΑ Απολυμάνσεις ΔΗΛΕΣΙ Απολυμάνσεις ΩΡΟΠΟΣ Απολυμάνσεις ΧΑΛΚΙΔΑ Απολυμάνσεις ΕΡΕΤΡΙΑ Απολυμάνσεις ΒΡΗΛΗΣΙΑ Απολυμάνσεις ΜΑΡΟΥΣΙ Απολυμάνσεις ΓΕΡΑΚΑΣ Απολυμάνσεις ΠΑΙΑΝΙΑ Απολυμάνσεις ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Απολυμάνσεις ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ Απολυμάνσεις Νίκαια Απολυμάνσεις Κερατσίνι Απολυμάνσεις Δραπετσώνα Απολυμάνσεις Άγιος Ιωάννης Ρέντης Απολυμάνσεις Πέραμα Απολυμάνσεις ΜΕΛΛΙΣΙΑ Απολυμάνσεις ΠΕΝΤΕΛΗ Απολυμάνσεις ΚΗΦΗΣΙΑ Απολυμάνσεις Ν ΜΑΚΡΗ Απολυμάνσεις ΡΑΦΗΝΑ Απολυμάνσεις ΣΠΑΤΑ Απολυμάνσεις ΠΙΚΕΡΜΙ Απολυμάνσεις ΑΡΤΕΜΙΔΑ Απολυμάνσεις Βύρωνας Απολυμάνσεις Υμηττός Απολυμάνσεις Δάφνη Απολυμάνσεις Νέα Σμύρνη Απολυμάνσεις Φάληρο Απολυμάνσεις Άγιος Δημήτριος Απολυμάνσεις Ηλιούπολη Απολυμάνσεις Αργυρούπολη Απολυμάνσεις Άλιμος Απολυμάνσεις Ελληνικό Απολυμάνσεις Γλυφάδα Απολυμάνσεις Βούλα Απολυμάνσεις Βουλιαγμένη Απολυμάνσεις Πειραιάς Απολυμάνσεις Κηφισιά Απολυμάνσεις Μελίσσια Απολυμάνσεις Νέα Ερυθραία Απολυμάνσεις Εκάλη Απολυμάνσεις Νέα Πεντέλη Απολυμάνσεις Πεντέλη Απολυμάνσεις Βριλήσσια Απολυμάνσεις Χαλάνδρι Απολυμάνσεις Αγία Παρασκευή Απολυμάνσεις Χολαργός Απολυμάνσεις Παπάγου Απολυμάνσεις Νέο Ψυχικό Απολυμάνσεις Παλαιό Ψυχικό Απολυμάνσεις Φιλοθέη Απολυμάνσεις Γαλάτσι Απολυμάνσεις Ζωγράφου Απολυμάνσεις Καισαριανή Απολυμάνσεις Αγία Βαρβάρα Απολυμάνσεις Χαϊδάρι Απολυμάνσεις Περιστέρι Απολυμάνσεις Πετρούπολη Απολυμάνσεις Ίλιον (Νέα Λιόσια) Απολυμάνσεις Καματερό Απολυμάνσεις Άγιοι Ανάργυροι Απολυμάνσεις Νέα Χαλκηδόνα Απολυμάνσεις Νέα Φιλαδέλφεια Απολυμάνσεις Νέα Ιωνία Απολυμάνσεις Νέο Ηράκλειο Απολυμάνσεις Μεταμόρφωση Απολυμάνσεις Λυκόβρυση Απολυμάνσεις Πεύκη Απολυμάνσεις Μαρούσι Απολυμάνσεις Αγία Σοφία Απολυμάνσεις Άγιος Βασίλειος Απολυμάνσεις Ευαγγελίστρια Απολυμάνσεις Ζέα (Πασαλιμάνι) Απολυμάνσεις Καμίνια Απολυμάνσεις Καστέλλα Απολυμάνσεις Μικρολίμανο Απολυμάνσεις Νέο Φάληρο Απολυμάνσεις Πειραϊκή Απολυμάνσεις Προφήτης Ηλίας Απολυμάνσεις Ρετσίνα Απολυμάνσεις Φρεαττύδα Απολυμάνσεις Χατζηκυριάκειο Απολυμάνσεις Καλλιθέα Απολυμάνσεις Μοσχάτο Απολυμάνσεις Ταύρος Απολυμάνσεις Αιγάλεω Απολυμάνσεις Παγκράτι Απολυμάνσεις Άνω Πατήσια Απολυμάνσεις Κάτω Πατήσια Απολυμάνσεις Πεντάγωνο Απολυμάνσεις Άνω Πετράλωνα Απολυμάνσεις Κάτω Πετράλωνα Απολυμάνσεις Πλάκα Απολυμάνσεις Πολύγωνο Απολυμάνσεις Προμπονά Απολυμάνσεις Προφήτης Ηλίας Απολυμάνσεις Ριζούπολη Απολυμάνσεις Ρουφ Απολυμάνσεις Σεπόλια Απολυμάνσεις Τζιτζιφιές Απολυμάνσεις Τρεις Γέφυρες Απολυμάνσεις Ψυρρή Απολυμάνσεις Πειραιάς Κέντρο Απολυμάνσεις Κεραμεικός Απολυμάνσεις Κολοκυνθού Απολυμάνσεις Κολωνάκι Απολυμάνσεις Κολωνός Απολυμάνσεις Κουκάκι Απολυμάνσεις Κυνόσαργες Απολυμάνσεις Κυπριάδου Απολυμάνσεις Κυψέλη Απολυμάνσεις Λυκαβηττός Απολυμάνσεις Μακρυγιάννη Απολυμάνσεις Μεταξουργείο Απολυμάνσεις Μετς Απολυμάνσεις Μοναστηράκι Απολυμάνσεις Νέα Φιλοθέη Απολυμάνσεις Νέος Κόσμος Απολυμάνσεις Νεάπολη Απολυμάνσεις Ομόνοια Απολυμάνσεις Γουδί Απολυμάνσεις Γούβα Απολυμάνσεις Ελληνορώσων Απολυμάνσεις Ελαιώνας Απολυμάνσεις Εξάρχεια Απολυμάνσεις Ερυθρός Σταυρός Απολυμάνσεις Θησείο Απολυμάνσεις Ιλίσια Απολυμάνσεις Καλογρέζα Απολυμάνσεις Αθήνα Κέντρο Απολυμάνσεις Άγιος Νικόλαος Απολυμάνσεις Άγιος Παντελεήμονας Απολυμάνσεις Ακαδημία Απολυμάνσεις Ακαδημία Πλάτωνος Απολυμάνσεις Ακρόπολη Απολυμάνσεις Αμπελόκηποι Απολυμάνσεις Βεΐκου Απολυμάνσεις Βοτανικός Απολυμάνσεις Γηροκομείο Απολυμάνσεις Γκάζι Απολυμάνσεις Γκύζη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γλυκά Νερά ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΑΣ ΧΑΛΗΔΟΝΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΥΚΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γέρακας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άρτεμη (Λούτσα) ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καλύβια Θορικού ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βάρη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Μάκρη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παιανία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ραφήνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μάνδρα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΕΡΥΘΡΕΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝΕΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΙΛΙΟΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΡΕΝΤΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕΓΑΡΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΙΝΕΤΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΦΑΛΗΡΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΥΜΗΤΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΑΦΝΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΨΥΧΙΚΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΩΡΟΠΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΠΑΤΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΝΑΒΥΣΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΑΡΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΟΥΛΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΛΙΜΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ν ΜΑΚΡΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΠΑΤΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΥΛΙΔΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΔΗΛΕΣΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΩΡΟΠΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΕΡΕΤΡΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΡΗΛΗΣΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Ιωάννης Ρέντης ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πέραμα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕΛΛΙΣΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΗΦΗΣΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Δημήτριος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ηλιούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αργυρούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άλιμος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ελληνικό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γλυφάδα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βούλα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βουλιαγμένη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πειραιάς ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νίκαια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κερατσίνι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Δραπετσώνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βριλήσσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χαλάνδρι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αγία Παρασκευή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χολαργός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παπάγου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέο Ψυχικό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παλαιό Ψυχικό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Φιλοθέη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γαλάτσι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ζωγράφου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καισαριανή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βύρωνας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Υμηττός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Δάφνη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Σμύρνη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Φάληρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Περιστέρι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πετρούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ίλιον (Νέα Λιόσια) ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καματερό ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιοι Ανάργυροι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Χαλκηδόνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Φιλαδέλφεια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Ιωνία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέο Ηράκλειο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μεταμόρφωση ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Λυκόβρυση ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πεύκη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μαρούσι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κηφισιά ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μελίσσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Ερυθραία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Εκάλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Πεντέλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πεντέλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πειραιάς Κέντρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αγία Σοφία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Βασίλειος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ευαγγελίστρια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ζέα (Πασαλιμάνι) ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καμίνια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καστέλλα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μικρολίμανο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέο Φάληρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πειραϊκή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Προφήτης Ηλίας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ρετσίνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Φρεαττύδα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χατζηκυριάκειο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καλλιθέα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μοσχάτο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ταύρος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αιγάλεω ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αγία Βαρβάρα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Χαϊδάρι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέος Κόσμος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νεάπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ομόνοια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Παγκράτι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άνω Πατήσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κάτω Πατήσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πεντάγωνο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άνω Πετράλωνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κάτω Πετράλωνα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πλάκα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Πολύγωνο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Προμπονά ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Προφήτης Ηλίας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ριζούπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ρουφ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Σεπόλια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Τζιτζιφιές ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Τρεις Γέφυρες ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ψυρρή ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ερυθρός Σταυρός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Θησείο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ιλίσια ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Καλογρέζα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κεραμεικός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κολοκυνθού ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κολωνάκι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κολωνός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κουκάκι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κυνόσαργες ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κυπριάδου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Κυψέλη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Λυκαβηττός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μακρυγιάννη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μεταξουργείο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μετς ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Μοναστηράκι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Νέα Φιλοθέη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αθήνα Κέντρο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Νικόλαος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Άγιος Παντελεήμονας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ακαδημία ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ακαδημία Πλάτωνος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ακρόπολη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Αμπελόκηποι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βεΐκου ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Βοτανικός ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γηροκομείο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γκάζι ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γκύζη ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γουδί ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Γούβα ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ελληνορώσων ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Ελαιώνας ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ Εξάρχεια απολυμανσεις απεντομωσεις μυοκτονια Μικροβιακές Απολυμάνσεις Μικροβιακές Απολυμάνσεις Βιοκαθαρισμός για Ακάρεα σκόνης,Κοριών & Ψύλλων Βιοκαθαρισμός για Ακάρεα σκόνης,Κοριών & Ψύλλων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΤΟΜΩΝ & ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΤΟΜΩΝ & ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΥΛΛΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΥΛΛΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Κατσαρίδες Κατσαρίδες Κουνούπι Κουνούπι Σκόρος Σκόρος Ακάρεα Ακάρεα Σφήκα Σφήκα Μυρμήγκια Μυρμήγκια Μύγα Μύγα Έντομο αποθηκών Έντομο αποθηκών Τρωκτικά Τρωκτικά Συναισθηματική αξιολόγηση Ομάδες αυτογνωσίας-ψυχοθεραπείας Συμβουλευτική γονέων Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας Ατομική Ψυχοθεραπεία Προσφορά 2011-2012 Διατροφολόγος Κολωνάκι Διαιτολόγος Κολωνάκι Διατροφολόγος αθήνα Διαιτολόγος αθήνα Διαιτολόγος αθήνα Διαιτολόγος Κολωνάκι Διατροφολόγος Κολωνάκι Διατροφολόγος αθήνα Diatrofologos Kolonaki Diaitologos Kolonaki Diatrofologos athina Diaitologos athina Diaitologos athina Diaitologos Kolonaki Diatrofologos Kolonaki Diatrofologos athina ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κλιματιστικών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κλιματιστικών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κλιματιστικών ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ air condition ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ air condition ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ air condition ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Κλιματιστικών ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Κλιματιστικών ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Κλιματιστικών ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition